GRIND SEIZOEN VOORBEREIDING

GRAVEL SEASON PREP

Het was leuk om met Transcordilleras in Colombia te rijden en elkaar achterna te zitten op het asfalt van de Canarische Eilanden, maar laten we eerlijk zijn. Er staat maar één datum in mijn agenda waar een rode cirkel omheen staat.
Ongebonden | 3 juni
Het leidt allemaal naar deze gebeurtenis. Alle trainingsuren, alle opofferingen, alle verwachtingen. Oké, oké, kalmeer, leef langzaam, weet je. Maar serieus, voor mij persoonlijk is het grindseizoen nu officieel begonnen en dit is waar ik de komende maanden aan zal denken.

REISBUREAU TEN DAM

Het begint allemaal met wat serieuze laptoptijd en een goede blik op mijn agenda. Ik zal niet alleen elke dag moeten trainen, maar ik zal ook enkele racedagen nodig hebben om beter te worden. Ik heb gewoon een paar grindevenementen nodig om in de focus en vorm te komen. De Belgian Waffle Ride, Sea Otter Classic en Gravel Locos zijn de Amerikaanse races die ik absoluut niet wil missen. Alle snelle rijders zullen aanwezig zijn en het is altijd leuk om daarna met ze rond te hangen. Maar deze reizen kunnen een logistieke pijn in de kont zijn. Het boeken van vluchten voor mij en mijn teamleden, ervoor zorgen dat bagage en fietsen worden meegeteld, hotels, huurauto's en campers die enkele reizen maken; Ik ben een paar dagen een klein reisbureau. Soms kom je aan in stad A, heb je een grote reisdag van 500 km met de auto, race je ergens anders, reis je naar het volgende evenement en vlieg je uit stad B. Ik ben heel blij dat mijn hoofd daarna weer helemaal operationeel is Die hersenkneuzing heb ik anderhalf jaar geleden gehad, omdat dit onderdeel van de ‘going to race gravel events’ anders een regelrechte ramp zou zijn.

FIETSINSTELLING

Nu de vluchten geboekt zijn, kan ik me zorgen maken over de opzet. Ik moet ervoor zorgen dat ik al het gewenste materiaal op tijd krijg, om het gewenste frame voor de racedag op te bouwen. Afhankelijk van het specifieke parcours moet ik kiezen tussen banden en versnellingen. Twee verschillende racebanen op dezelfde reis, die een totaal andere opzet vereisen? Oef. Nieuw materiaal van de sponsor dat alles op je fiets compleet verandert? Oké, laten we daaraan werken. Wat voor weer wordt het en is het parcours modderig? Bandenwissel? En dat is ‘maar’ de fiets.

VOEDINGSPLAN

De laatste weken voordat ik naar de VS vertrek, moet ik nadenken over mijn voedingsplan voor de racedag en trainingsdagen voorafgaand aan het evenement. Hoeveel kauwsnacks heb ik nodig, hoeveel hydrotabletten voor mijn flesjes en hoeveel gels per uur? Het klinkt misschien niet als rocket science, maar dat is het wel. Mijn gemiddelde inname tijdens een 10-uursrace als Unbound is veel meer dan je zou raden. Ik neem elk uur 90 gram koolhydraten, wat iets meer is dan de gemiddelde maag aankan. Dus als je net begint met racen, neem dan niet meer dan 75-80 gram per uur. Tijdens een race als Unbound neem ik de koolhydraten de eerste twee uur in poedervorm in mijn flesje en de rest van de race stap ik over op kauwsnacks. Halverwege heb ik altijd een back-up esdoornwafel, om de maag te kalmeren en me aan thuis te herinneren. De laatste twee uur voeg ik een beetje cafeïne toe aan het menu in de vorm van gels. En ik mag niet vergeten te hydrateren: minimaal elk uur een flesje water met hydrotablet, of ik neem het rechtstreeks uit mijn Camelbak.

VERPAKKINGSDAG

Last but not least: pak mijn koffer. Hoe vaak in mijn leven ben ik het huis uitgegaan en heb ik mezelf afgevraagd: schoenen? helm? Het moet een miljoen keer zijn geweest. Naast de LSRF-racetrui en een meekleurende zonnebril heb ik twee essentiële spullen om mee te nemen op de fiets en dus in mijn tas; mijn gps en vermogensmeter (EN HUN OPLADERS). Er is gewoon geen weg zonder hen. Ze vertellen me wat ik heb gedaan, waar ik heen ga, waar ik heen moet en ze voorzien me van alle benodigde gegevens om hard en efficiënt te trainen. Samen zijn ze als die beste vriend die je de eerlijke waarheid vertelt. Misschien niet wat je wilt horen, maar wat je moet horen. Deze computers zijn nauwkeurig en betrouwbaar tijdens regenbuien en ander ongunstig weer en solide genoeg om met ruw terrein om te gaan. Ze zijn onmisbaar tijdens ritten en races. En wist je dat ik mijn gps als timer gebruik om ervoor te zorgen dat ik op tijd de juiste voeding binnenkrijg?

Oh en een kleine maar belangrijke opmerking voor mezelf: vergeet niet de DI2 op tijd op te laden. Die klootzakken vertellen je nooit dat ze bijna leeg zijn. Het is mij tijdens de training al meerdere keren overkomen. Voor het geval dat, sluit hem aan. Je wilt niet halverwege de race in één versnelling blijven hangen.


OTHER STORIES

THIS IS TEXAS
THIS IS TEXAS
Riding Gravel Locos is one of those things the team is looking forward
REBOUND RIDES
REBOUND RIDES
JOIN THE REBOUND RIDES IN HOLLAND Fiets REBOUND dit jaar niet vanaf je
PROJECT RUTA DEL SOL ALTERNATivo
PROJECT RUTA DEL SOL ALTERNATivo
'' Een pequeño-ontsnapping in de pampa's del corazon'' Waarom noemen we een fietstocht
TRANSCORDILLERAS NON-STOP
TRANSCORDILLERAS NON-STOP
Wat is er zo aan Colombia dat ervoor zorgt dat je elk jaar
GRIND SEIZOEN VOORBEREIDING
GRIND SEIZOEN VOORBEREIDING
Het was leuk om met Transcordilleras in Colombia te rijden en elkaar achterna
ONGEBONDEN IN VELLEN
ONGEBONDEN IN VELLEN
Op 3 juni 2023 reed Laurens UNBOUND GRAVEL, wat resulteerde in een 4e